Arkikoulutus

Opiskelu arkikoulutuksessa on monimuoto-opiskelua ja se koostuu kolmena päivänä viikossa tapahtuvasta lähiopetuksesta sekä itsenäisestä etäopiskelusta.

Seuraavien arkikoulutuksien koulutusajankohdat ovat:

  • Tammikuussa 2019 alkava kurssi (21.1. 2019 – 13.11.2019)
    • Tammikuun 2019 kurssilla lähiopetuspäiviä ovat maanantai, tiistai ja keskiviikko.
    • Tähän koulutukseen voit hakea opintotukea. Huomioi kuitenkin opintotuen yleiset myöntämisedellytykset.

Opiskelu tapahtuu viikottain ryhmävalinnan mukaisina lähiopetuspäivinä klo 9-16. Huom. Oppilashierontatunnit suoritetaan lähiopetuksen aikana, joten niille ei tarvitse varata erillistä aikaa.

Koulutus on suunniteltu Opetushallituksen määrittämiä hierojan ammattitutkinnon perusteita vastaavaksi. Hierojan ammattitutkinto koostuu kolmesta pakollisesta ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta. Porvoon Hierojakoulussa hierojan ammattitutkinnon suorittaminen muodostuu seuraavista tutkinnon osista:

  • hierojana toimiminen
  • hieronta hoitotapahtumana
  • hieroja yrittäjänä
  • nivelten liikkuvuuden edistäminen (valinnainen tutkinnon osa)

Valmistavan koulutuksen jälkeen opiskelija voi halutessaan osallistua koulun tiloissa järjestettävään näyttötutkintoon, jonka kaikki osat läpäistyään opiskelija on suorittanut hierojan ammattitutkinnon. Tutkinto on valmis, kun kaikki tutkinnon osat on hyväksytysti suoritettu. Hierojan ammattitutkinnon suoritettanut henkilö liitetään terveydenhuollon ammattirekisteriin ja hän on oikeutettu käyttämään nimikesuojattua ammattinimikettä koulutettu hieroja. Koulutus antaa erinomaiset valmiudet toimia hierojana työelämässä sekä sosiaali- ja terveys- ja liikunta-alan jatko-opintoihin.

Valmistavan koulutuksen hinta on 2000,00 € (sis. alv. 24%). Koulutusmaksu sisältää kirjallisen oppimateriaalin, teorian ja käytännön opetuksen, työpaidan ja 2 ammatillista lisäkoulutusta (urheiluhieronta & urheilijan lihashuolto sekä kinesioteippaus).